Antioksidan Bitkiler ve Kanser

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

3 Cevaplar

  1. aslan dedi ki:

    antioksidan bitkilerin adları .

  2. admin dedi ki:

    Siyah üzümün çekirdeği yüksek antioksidan aktivitesi nedeniyle son yıllarda popülarite kazanmıştır. Ancak, daha yüksek antioksidan özellik NAR’da görülmüş ve böylece nar suyu önem kazanmıştır. Genelde kırmızı, mor, bordo renkli meyve ve sebzelerin iyi bir antioksidan olduğu bilinmektedir.

  3. araştırmacı dedi ki:

    antioxidant okadar bitki varki ,buraya yazsak sığmaz.
    antioxidant ve kanser önleyici olarak düşünürsek bir bitkide benden olsun;
    “zerdeçal” ,stotoksik özelliği sebebiyle kanserli hücrelerin büyümesini yavaşlatıcı özelliğe sahiptir.

    nardaki antikanser etkide bünyesindeki “gallic acid” kimyasalını ihtiva etmesidir,gallik asit anti angiogenic etkisi sebebiyle tümör oluşumunu engeller.

    narı tüketirken taneleri kaplayan acımsı ama bi okadarda faydalı olan beyazımsı kısmıda yemeye çalışın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir